Независим консултант
coralclub
Valeriya Maslova
Кой колаген да изберем, колаген, колаген, калаген, калаген, колаген, про морски колаген, колаген, помарин, промарин, колаген,

Кой колаген да изберем

Начална страница / Статии / Кой колаген да изберем
Възрастта на жената в периода от 30 до 45 години е може би най-приятната, тъй като на практика няма промени, свързани с възрастта.
Промените във външния вид започват да се появяват главно след 45 години:

arrow
Косата започва да изтънява и бавно расте, появява се сива коса.
arrow
Кожата губи твърдост и еластичност.
arrow
Ноктите стават чупливи, появяват се бръчки.
arrow
Зрението отслабва, стените на кръвоносните съдове стават по-малко издръжливи и еластични.

Учените непрекъснато разработват нови средства за запазване на красотата и удължаване на младостта. Лекарите мечтаеха да получат колаген от плувния мехур на есетрата, но не знаеха как да направят всичко. Затова те предложиха на химиците да работят върху него.

Някои от откритията на учените вече се превърнаха в продукт, достъпен за потребителя. Така че много жители на големите градове днес избират хранителни добавки, съдържащи рибен колаген. Има уникални свойства - хипоалергенен, биосъвместим с човешкия колаген. Служи като строителен материал за образуване на кожа, сухожилия, кости на човешкото тяло, стимулира регенерацията на телесните тъкани, което му позволява да се използва както в медицината, козметологията, така и в хранителната промишленост.

Колагенът е своеобразен скелет на кожата и е отговорен за нейната еластичност. Колагеновите влакна съставляват приблизително 70% от сухото вещество на кожата. С напредването на възрастта тялото ви произвежда все по-малко колаген, така че трябва да го попълвате със специални колагенови добавки.

Струва си да се отбележи, че трябва да обърнете внимание при избора на добавки с колаген. Какъв вид колаген си струва да си купите според вас? Таблетки, капсули или течни флакони?

Нека се спрем на един колаген от компанията Coral Club - «Promarin Collagen Peptides». Съдържа колагенови пептиди от 1-ви и 3-ти тип във висока доза. Това са основните видове колаген, които определят еластичността и твърдостта на кожата. Стъклената бутилка от 50 ml съдържа 10 000 mg висококачествени пептиди от рибен колаген. За по-лесно усвояване, дългите колагенови молекули се подлагат на хидролиза, тоест те се разделят на по-малки компоненти - пептиди.

Промарин колагенови пептиди (10 флакона)


Нехидролизираният колаген в стомашно-чревния тракт е трудно смилаем. Поради тази причина желираните или месните бульони, съдържащи големи молекули колаген и желатин, не могат значително да подобрят синтеза на колаген в организма.

Например, когато попаднат в тялото, колагеновите пептиди лесно преодоляват чревната бариера и след това се включват в производството на колагенови влакна. Така 86% от колагеновите пептиди в продукта Coral Club Promarin имат молекулно тегло под 10 kDa. Нативният колаген (има голям молекулен размер) има молекулно тегло от приблизително 300 kDa.

Източник на суровина за «‎Промарин колагенови пептиди» от Coral Club извлечен от кожата на дълбоководни риби: треска, минтай, пикша. Поради това продуктът е подходящ за хора от различни вероизповедания и вегетарианци. Освен това, колагенът от рибената кожа, за разлика от животинския, не носи риск от заразяване с опасни заболявания като птичи грип или луда крава.
Промарин колагенови пептиди (30 флакона)

Всяка порция колаген Coral Club съдържа допълнително активни съставки. Те допринасят за естествения синтез на колаген в кожата:

arrow
Витамин С стимулира синтеза на колаген, еластин и хиалуронова киселина.
arrow
Биотинът (витамин В7) е източник на сяра, синтезира колаген.
arrow
Витамин B6 образува колагенови влакна от колагенови пептиди.
arrow
Екстракти от боровинки и спанак. Тези активни вещества предпазват колагеновите влакна от разрушаване.

За по-бързо усвояване, течната форма на активните съставки прави колагена възможно най-бионаличен. Освен това не съдържа синтетични добавки, а само естествени нискокалорични подсладители от растителен произход: еритритол и стевиол-гликозид, както и естествени аромати.

Редовният прием на Promarin Collagen Peptides може да забави възрастовите промени в кожата (сухота, загуба на еластичност, неравномерен тонус и изтъняване), да подобри състоянието на ноктите и косата, да намали появата на целулит, да поддържа здрави връзки и сухожилия.

Проучванията за ефективността на приема на колагенови пептиди се провеждат в различни страни по света повече от десетилетие и показват много обнадеждаващи резултати.

Проучване, проведено в Япония върху 25 жени със суха кожа, показа, че ако се приема ежедневно в продължение на 6 месеца, рибният колаген ще доведе до:

arrow
за намаляване на бръчките;
arrow
за намаляване на сухата кожа;
arrow
за повишаване на хидратацията и еластичността на кожата в областта на шията и бузите от първоначалното състояние.

Всичко това означава, че допълнителната доставка на колаген потенциално ще ви позволи да запазите красотата и младостта на кожата за дълго време, както и да удължите активното дълголетие. В допълнение към хранителните добавки е важно да се храните пълноценно и разнообразно, да пиете достатъчно чиста и висококачествена вода, за предпочитане с добавка на Coral-Mine . Изберете правилната физическа активност, бъдете по-често на открито и намерете време за релакс и почивка.

Tanya Braun
Авторът: TANYA BRAUN
13.06.2022

ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ В CORAL CLUB

Valeriya Maslova
Независим консултант
VALERIYA MASLOVA
+387 33552290

Вижте също